Kuřecí maso v akci
Kuřecí maso pochází z kuřat kura domácího, jenž se řadí mezi drůbež. Čerstvé kuřecí maso má jemně narůžovělou barvu a dělí se na tři hlavní části: kuřecí prsa, stehna a křidýlka. Často se označuje za zdravou součást jídelníčku. Je charakteristické vysokým obsahem bílkovin, omega-6 mastných kyselin, zinku, železa a vitamínů B6 a B12. Zároveň má ve srovnání s jinými druhy masa nízký obsah tuku. Právě tyto složky pomáhají budovat svalovou hmotu, přispívají ke zdraví kostí a snižují riziko úrazů a nemocí, jako například osteoporóza. Kuřecí maso je navíc bohatým zdrojem tryptofanu, který stojí za produkcí serotoninu, tzv. hormonu dobré nálady. V jídelníčku si kuřecí maso najde široké využití, a to ať už v podobě soté, pečeného kuřete v celku nebo chutného vývaru.
Diskuze je uzavřena.