Domov / Pizza s měkkým těstem, kterou připravíte rychle a snadno

Pizza s měkkým těstem, kterou připravíte rychle a snadno

Původně se sice jedná o pokrm z Itálie, ale po celém světě prakticky pizza zdomácněla a stala se oblíbeným jídlem nejen pubertální mládeže. Pizzu si rádi objednají i dospělí. Možná je to i tím, že existuje velké množství variant oblohy, takže může být po každé jiná. Jak na pizzu s měkkým těstem?

Když máte málo času

S pizzou si je třeba vyhrát, si možná pomyslíte. Už jen to těsto se musí nechat řádně vykynout, aby se dílo podařilo. Pokud jste se ale právě vrátili z práce a doma na vás čeká několik hladových krků, určitě budete chtít použít rychlejší recept. Pizzu lze připravit i měkkého tvarohového těsta, které je rychlé a snadné. Celý postup vám zabere i s pečení maximálně 45 minut a můžete se pustit do jídla.

Co budete na pizzu z měkkého těsta potřebovat

Na jednu pizzu o průměru asi 25 cm je třeba:

  • půl kostky měkkého tvarohu, klidně ale můžete použít i ten z vaničky,
  • 125 g hladké mouky,
  • sůl,
  • 1 celé vejce,
  • 2 lžíce oleje,
  • špetku kypřicího prášku do pečiva.

Postup přípravy pizzy

  1. Do misky si dáme tvaroh, mouku, vejce, sůl a kypřící prášek a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho chvíli odpočinout.
  2. Mezitím si nachystáme suroviny, kterým pizzu naplníme, a formu na pečení, na jejíž dno dáme pečicí papír.
  3. Na pečicí papír ve formě rozprostřeme tvarohové těsto a propícháme vidličkou a jemně potřeme rostlinným olejem.
  4. Jako základ nám poslouží kečup nebo rajčatový protlak, které dochutíme česnekem a bazalkou nebo oreganem. Lze použít i již hotové koření na pizzu.
  5. Poklademe salámem nebo šunkou, strouhaným tvrdým sýrem, můžeme doplnit nakrájenými rajčaty i paprikou.
  6. Co se týká náplně pizzy, fantazii se meze nekladou. Každý má tu svoji nejoblíbenější, která mu nejvíce chutná. Pizza se salámem a sýrem patří mezi ty klasické úpravy.
  7. Pizzu pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C po dobu asi 25 minut. Ihned podáváme.

A jak se povedla domácí pizza vám?

Zdroj obrázku: massimofusaro / Shutterstock.com