Poslední příspěvky

Katův šleh: Recept z vepřového masa

Katův šleh je klasika českých hospod, kterou za život ochutnal snad úplně každý. Je známý pro svou výraznou pikantní chuť. Vyzkoušejte ho s bramboráčky nebo třeba s rýží. Katův šleh originál – co to je? Hospodský katův šleh je…

Kapary: Co to je? Recepty navíc

Ne každý ví, co je to kapary. Jde o nerozvinutá poupata. Uplatnění nachází i v české kuchyni. Plody se nebojte vyzkoušet při vaření. Co to je kapary? Na první pohled připomínají malá semínka. Jde o nerozvinutá poupata kapary trnité…

Glamping aneb stanování v luxusu

Tradici stanování známe všichni dospělí především z dětství. Všichni si můžeme pamatovat dobrodružství pod širým nebem a stanování na táborech s rodinou i kamarády. Dnešní generace to ale už ani zdaleka nezná tak, jako bylo přirozené pro…

Hummus – recept, pomazánka a přínosy pro zdraví

Když se řekne hummus, většina lidí si automaticky představí něco nechutného. Možná jste o něm slyšeli i vy a říkali jste si, že názvem tenhle pokrm rozhodně dobrý dojem nedělá. Už jste ho ale někdy ochutnali? Pokud ne, o hodně jste sami…

Tlustice – druhy, pěstování, účinky

Už na první pohled vás zaujme tím, jak vypadá. Tlustice je druh pokojové rostliny, do jejíhož pěstování se může směle pustit i naprostý začátečník. Rostlinka to není nikterak náročná. Poznáte ji podle sytě zelených tučných zaoblených listů,…