Oblíbení šneci z listového těsta: Jednoduchý recept

Šneci z listového těsta jsou výborní, rychlí a zvládne je i začátečník. Zazařte na každé párty se šneky různých příchutí připravenými podle našeho receptu.
šneci z listového těsta pinit

Šneci z listového těsta jsou stálicí na oslavách všeho druhu. Důvod je jednoduchý,
stejně jako jejich příprava – lze je připravit na mnoho způsobů, má je rád téměř
každý a zvládne je i každý začátečník nebo větší dítě.

Jaké varianty šneků lze připravit?

Šneci z listového těsta skýtají velký prostor vaší kreativitě a jejich ochucení můžete
přizpůsobit chutím každého strávníka. Klasikou jsou slaní šneci na pizza způsob s
kečupem, šunkou a sýrem. Ze šneků z listového těsta nasladko jsou pak oblíbení
především skořicoví šneci, šneci s nutelou nebo pudinkoví šneci.

Vyzkoušejte: Recept na chutný karamelový dort

Oblíbení šneci z listového těsta: Jednoduchý recept

Čas na přípravu 10 min Celkový čas 10 min
Porce: 20

Popis

Nejlepší šneci z listového těsta – rychlá chuťovka, kterou zvládne skutečně každý. Nechte se námi inspirovat, jaké varianty šneků můžete připravit.

Ingredience

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 až 210 °C.
  2. Pokud je těsto rozděleno na pláty, každý plát zvlášť rozválejte.
  3. Plát potřete kečupem, nebo jiným vhodným dresingem.
  4. Obložte dle chuti uzeninou, vařenou brokolicí nebo uzeným lososem.
  5. Do slané verze můžete přidat sterilovanou papriku, rozkrájené olivy nebo kousky krémového či plísňového sýra a posypat kořením.
  6. Slanou verzi přikryjte plátky tvrdého sýra, popřípadě sýrem nastrouhaným.
  7. Těsto opatrně rolujte a při rolování se snažte ho k sobě pevně stahovat.
  8. Rolku rozkrájejte na 1 až 2 centimetr široké díly.
  9. Na plech rozložte pečící papír, kolečka – šneky na něj rozložte a můžete je ještě posypat strouhaným sýrem.
  10. Vložte do trouby a dle velikostí šneků pečte na horní a dolní ohřev 200 až 210°C: čím menší kousky, tím vyšší teplotu a kratší dobu pečení zvolte. Větší šneky pečte na teplotu trochu nižší a o několik minut déle. Při horkovzdušném pečení teplotu snižte o cca 15°C.
  11. Pečte 15 až 20 minut – když šneci zezlátnou, jsou hotoví.
Mohlo by se Vám také líbit