Co je polenta? + Základní recept na polentu

Co je polenta? Je to slaná kaše z kukuřičného těsta. Polenta je tradiční součástí italské kuchyně. Mýty o polentě Traduje se, že tradiční správná polenta se musí uvařit v měděném hrnci nad otevřeným ohněm za stálého míchaní

Oblíbení šneci z listového těsta: Jednoduchý recept

Šneci z listového těsta jsou stálicí na oslavách všeho druhu. Důvod je jednoduchý,stejně jako jejich příprava – lze je připravit na mnoho způsobů, má je rád téměřkaždý a zvládne je i každý začátečník nebo větší dítě. Jaké varianty šneků

Minipavlova recept: Jak na přípravu dortu?

Dezert Pavlova byl vytvořen a pojmenován na poctu ruské primabaleríně AnněPavlovové, která v letech 1926 a 1929 zavítala do Austrálie a na Nový Zéland, kdenásledně dort vznikl. Věhlas Anně Pavlovové přineslo taneční ztvárnění

Cheesecake se slaným karamelem: Oblíbený recept

Varianty nepečeného cheesecake se slaným karamelem Slaný karamelový cheesecake můžete připravit různými způsoby a upéct například: skořicový cheesecake se slaným karamelem dýňový slaný karamelový cheesecake. Pokud máte rádi

Čokoládový cheesecake s výborným krémem

Cheesecake znali už staří Řekové. Po dobytí Řecka si recept na cheesecake přivlastnili staří Římané. Složení cheesecake se postupem času měnilo a svou oblibu získal i v jiných zemích Evropy, Ameriky a dalších koutech světa. Tipy, jak

Marinovaný losos v troubě jednoduše a rychle

Losos je v Čechách nejoblíbenější rybou. Jeho maso je chutné, jemné, zdravé a lze ho kombinovat i s výraznými přísadami. Maso lososa obsahuje našemu zdraví prospěšné tuky, především nenasycené Omega 3 mastné kyseliny. Omega 3 mastné