Minipavlova recept: Jak na přípravu dortu?

Dezert Pavlova byl vytvořen a pojmenován na poctu ruské primabaleríně AnněPavlovové, která v letech 1926 a 1929 zavítala do Austrálie a na Nový Zéland, kdenásledně dort vznikl. Věhlas Anně Pavlovové přineslo taneční ztvárnění

Čokoládový cheesecake s výborným krémem

Cheesecake znali už staří Řekové. Po dobytí Řecka si recept na cheesecake přivlastnili staří Římané. Složení cheesecake se postupem času měnilo a svou oblibu získal i v jiných zemích Evropy, Ameriky a dalších koutech světa. Tipy, jak

Marinovaný losos v troubě jednoduše a rychle

Losos je v Čechách nejoblíbenější rybou. Jeho maso je chutné, jemné, zdravé a lze ho kombinovat i s výraznými přísadami. Maso lososa obsahuje našemu zdraví prospěšné tuky, především nenasycené Omega 3 mastné kyseliny. Omega 3 mastné

Medové řezy: Recept na tradiční koláč

Skvělé medové řezy s ořechy a lahodným krémem. Vyzkoušejte náš recept na tradiční domácí medové řezy se žloutkovým krémem, které se vám budou rozplývat na jazyku. Máte rádi medovník? Pokud ano, pak budete mít rádi také medové řezy s

Tartaletky: Dezert s chutným krémem

Co je tartaletka? Tartaletka je košíček z lineckého těsta, který je naplněný krémem a ozdobený ovocem. Tartaletka (francouzsky tartelette) je moučník pocházející z Francie. Typy forem na tartaletky Formičky na tartaletky mohou mít