Tradiční kuře na paprice: Recept na chutný oběd

Kuře na paprice nebo také kuřecí paprikáš je jemné kuřecí maso a lahodná smetanová omáčka ochucená paprikou. Toto, původně maďarské jídlo, bylo oblíbené v celém Rakousko-Uhersku a zdomácnělo i u nás. Jaké kuřecí maso zvolit na kuře na

Nejlepší žloutkové řezy: Jednoduchý moučník

Žloutkové řezy je nadčasová kombinace křehkého listového těsta, sametové žloutkové náplně a slaďoučké cukrové polevy. Vyzkoušejte náš recept na tradiční dezert, který hravě zvládne i úplný začátečník. Původ žloutkových řezů Žloutkové

Dort Harlekýn: Recept na sladký pokrm

Harlekýn je nadýchaný dort s krémovou šlehačkou a čokoládou, který se vám ihned rozplyne na jazyku. Upečte si úžasný dort Harlekýn jako z cukrárny. Co je harlekýn? Harlekýn je figura z renesančního divadelního období. Postava

Květákové placičky: Zdravý a chutný recept

Proč zvolit květákové placičky? Květák je známý svými výživovými hodnotami. Je bohatý na vitamíny A, B, C, E, kyselinu listovou, draslík, vápník a hořčík. Díky tomu jsou květákové placky ideální volbou pro zdravý oběd či svačinu.

Pečený losos v troubě – Recept

Losos je oblíbenou rybou mnoha gurmánů díky své jemné chuti a vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin. Při výběru lososa dávejte přednost divoce chycenému lososovi, který je obvykle zdravější a má méně kontaminantů než losos chovaný, to

Co je polenta? + Základní recept na polentu

Co je polenta? Je to slaná kaše z kukuřičného těsta. Polenta je tradiční součástí italské kuchyně. Mýty o polentě Traduje se, že tradiční správná polenta se musí uvařit v měděném hrnci nad otevřeným ohněm za stálého míchaní

Oblíbení šneci z listového těsta: Jednoduchý recept

Šneci z listového těsta jsou stálicí na oslavách všeho druhu. Důvod je jednoduchý,stejně jako jejich příprava – lze je připravit na mnoho způsobů, má je rád téměřkaždý a zvládne je i každý začátečník nebo větší dítě. Jaké varianty šneků