bleskový jablečný koláč
Recepty Sladké recepty

Bleskový jablečný koláč s mákem do 10 minut

Připravte si opravdu rychlý jablečný koláč s makovou nádivkou. Výborná a jednoduchá pochoutka, na kterou potřebujete jen několik surovin. Připravte si jablečně-makový koláč.

jablečný koláč s mákem
Zdroj: Gabriela Kortova

Z těchto koláčů vás nemusí ani trochu kousat svědomí. Jsou to koláče chutné, zdravé a připravené za okamžik. Svému tělu takovou svačinkou dodáte spoustu živin. Zmíním hlavně vápník, kterého mák obsahuje mnohem víc, než mléčné výrobky. 

Pokud budete chtít doplnit o bílkoviny, stačí přidat mandle či mandlové máslo nebo kopeček Skyru, případně lze do makové nádivky zamíchat váš oblíbený protein. Hodí se jak čokoládový, tak kokosový, vanilkový nebo jiný. Uvedené množství odpovídá jedné svačině.

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 10 minutČas vaření: minČas odpočinku: minCelkový čas: 10 minutPorce:1 porceKalorie: kcal Nejlepší období:Léto

Rychlá jablečná svačina pro všechny mlsníky. Recept na lehký jablečný koláč, který si zamilujete.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme jablka na plátky a vykrojíme středy.
  2. Zároveň nakrájíme banán na kolečka – tím vyplníme vzniklé otvory v jablku.
  3. Smícháme mák, kokos nebo protein, přidáme šťávu z citrónu a sirup na oslazení – vznikne maková nádivka.
  4. Nádivku mažeme na jablko a libovolně ozdobíme.

Doporučujeme: Tapiokové perly

koláčky z jablek
Zdroj: Gabriela Kortova

Jak se dá připravit maková nádivka?

Makovou nádivku můžete připravit tak, jak jste zvyklí. Smíchat s marmeládou, trochou mléka, přidat perníkové koření – fantazii se meze nekladou. Nebo použít nádivku ořechovou, výborně jablkové koláčky chutnají i s tvarohem. Pokud chcete připravit zdravé pohoštění i pro přátelé, potřete jablka šťávou z citrónu, nebudou díky tomu hnědnout. 

Z okrajů a středů jablek uvařte lahodný čaj. Byla by škoda vyhazovat středy jablíček. Jablka sice nejsou tak atraktivní, jako cizokrajné ovoce, ale patří mezi velmi zdravé ovoce. Nejen díky obsahu vlákniny. Obsahují kyselinu listovou, vitamin C, skupinu vitaminu B. Pomáhají snižovat hladinu krevního cukru, čímž chrání proti diabetu 2. typu.  

O pluginuGabriela Kortova

Vaření a pečení pro mě představuje každodenní záležitost, proto se snažím především o vytvoření jídel, která jsou chutná, zdravá a nezaberou spousty času. Ráda zkouším nové potraviny a bude mi potěšením sdílet nové i osvědčené recepty s vámi.