Pomazánka z uzeného tofu a cizrny. Rychlý recept

Připravte si rychlou pomazánku z tofu a cízrny. Zdravá a chutná pochoutka na pečivo. Připravte si recept na tofu pomazánku.

Cizrna pomáhá udržet stabilní hladinu cukru v krvi, podporuje trávení, zvyšuje pocit nasycení, a to díky obsahu vlákniny. Z vitamínů je hojně zastoupen B15, který je účinným antioxidantem, jež brzdí degenerativní procesy. Mimo to obsahuje také vitaminy B12, B6, B9, B1, B2, B5, A, C, K a E. Z minerálů to jsou fosfor, mangan, selen, zinek, měď, železo, hořčík a vápník.

Zmínit musím i tofu. To je zdrojem dobře stravitelných bílkovin, obsahuje zanedbatelné množství tuku a žádný cholesterol. Rovněž obsahuje dostatek vápníku, hořčíku a železa. Také má vitaminy skupiny B. Je to poměrně oblíbená potravina s univerzálním využitím. Jdeme tedy na přípravu receptu.

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 15 minutČas vaření: minČas odpočinku: minCelkový čas: 15 minutPorce: porceKalorie: kcal Nejlepší období:Summer

Tofu pomazánka z cizrnou se hodí nejen na svačinku, ale i snídani či večeři. Je naditá rostlinnými bílkovinami, vlákninou, zdravými tuky, vitaminy a minerály. Obsahuje samé zdraví přínosné ingredience.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V podstatě se veškeré ingredience rozmixují společně v mixéru nebo tyčovým mixérem.
  2. K naředění pomazánky používám vodu z cizrny (ať už nálev z konzervy nebo vodu po uvaření cizrny).
  3. Do hotové pomazánky ještě nakonec vmíchám jmenovanou zeleninu – to už ale dělat nemusíte.
  4. Můžete pomazánku namazat na chléb a zeleninu přidat poté.

Doporučujeme: Pomazánka z červené řepy

Cizrnová pomazánka
Zdroj: Gabriela Kortova

TIP: Vždy existuje velký prostor pro experimentování s chutěmi i různými zástupci potravin. Místo cizrny jsou výtečné i bílé fazole. Mají neméně zajímavý nutriční profil, včetně vysokého obsahu rostlinných bílkovin a komplexních sacharidů.

Doporučujeme: Čokoládová pomazánka s proteinem

Mohlo by se Vám také líbit