Bezlepkové palačinky. Připravte si zdravé a rychlé jídlo

Pripravte si chutné bezplepkové palacinky s borůvkami. Vyzkoušejte našu verziu sladkého receptu. Palacinky bez lepku sú vhodné nielen ako obed, ale aj raňajky.

I přesto, že vám lepek nezpůsobuje žádné zdravotní problémy, je vhodné střídat bezlepkové varianty jídel. Dnes je možné sáhnout po různých alternativách. Palačinky rovněž patří k vděčnému jídlu, které si můžete dopřát jak na snídani, svačinu, tak i oběd či večeři. U sladkých jídel je vhodné pamatovat na doplnění o bílkovinu. My si dnes spolu připravíme snadné bezlepkové palačinky, kdy uvedené množství odpovídá jedné porci. 

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření: minČas odpočinku: minCelkový čas: 20 minutPorce:1 porceKalorie: kcal Nejlepší období:Summer

Jednoduchý recept krok za krokem na palačinky bez lepku s rozvařenými borůvkami, které jsou skvělou polevou.

Suroviny

  • Suroviny na rozvařené borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme rozvařené borůvky – borůvky opláchneme a vložíme do kastrůlku, posypeme Xylitolem a na mírném plameni pod pokličkou, vaříme přibližně 20 minut.
  2. Obsah hlídáme a občas promícháme.
  3. Jakmile borůvky pustí šťávu a změknou, rozmačkáme je vidličkou.
  4. Do horké a hotové borůvkové směsi přimícháme skořici a perníkové koření.
  5. Příprava těsta na palačinky

  6. V misce si připravíme těsto na palačinky, smícháním všech ingrediencí, kromě zakysané smetany a oleje.
  7. Pánvičku vymažeme olejem a na horké pánvi restujeme postupně palačinky jednu za druhou.
  8. Na hotové palačinky dáme zakysanou smetanu a polijeme borůvkovým rozvarem.

Doporučujeme: Bleskový jablečný koláč s mákem do 10 minut

TIP: Zbylý borůvkový rozvar skladujte v lednici, použít lze jako marmeládu a namazat na pečivo, přimíchat do jogurtu, použít na dezert.

Jakou rýži použít do receptu?

Do receptu na palačinky bez lepku můžete místo rýžové mouky použít třeba pohankovou, maniokovou, nebo cizrnovou mouku.

Mohlo by se Vám také líbit