Zobrazuji 44 výsledků
zapečené portobello
Recepty

Zapečené plněné portobello, které si zamilujete

Připravte si chutné zapečené portobello. Přinášíme vám jednoduchý recept na portobello se snadnou přípravou. Pokud to budeme chtít zjednodušit, portobello je v podstatě velký žampion. V gastronomii ho však najdete pod tímto názvem. Je výtečným zdrojem zinku, manganu, hořčíku, selenu, fosforu, vitaminu skupiny B. Obsahuje spoustu antioxidantů a protizánětlivé látky. Benefitů by se dala jmenovat celá řada: …

ovesný chléb
Recepty Sladké recepty

Zdravý chléb z ovesných vloček. Vyzkoušejte snadný recept

Vyzkoušejte chutný chléb z ovesných vloček. Jedná se o velmi jednoduché jídlo, které však obsahuje velké množství vitamínů. Připravte si snadný recept na ovesný chléb. Ovesné vločky jsou bohatý zdroj minerálních látek: draslík, vápník, hořčík, fosfor, zinek, měď, mangan a vitaminu: A, B1, B2, B6, D, E. Obsahují však také kyselinu listovou a kyselinu pantothenovou, …

Proteinová pomazánka
Recepty Sladké recepty

Čokoládová pomazánka s proteinem. Připravte si chutný recept

Proteinová pomazánka je skvělou volbou, pokud máte rádi zdravý životní styl a vyhledáváte zdravou stravu. Ukážeme vám jak si připravit skvělou pochoutku, a to recept na čokoládovou pomazánku s proteinem. Každý ví, že nadměrné mlasání škodí nejen zdraví, ale i postavě. Naštěstí je však možné si dobře pochutnat a ještě dodat tělu ty správné živiny. …

Špaldovo žitné placky
Recepty

Špaldovo žitné placky – Připravte si zdravé pečivo

Žitné placky jsou oblíbené, jelikož jsou výbornou náhradou za běžné pečivo. Vyzkoušejte si připravit recept na špaldovo žitné placky z kvásku, které jsou velmi chutné. Celozrnné placky jsou skvělou a zdravou alternativu za běžné pečivo z bílé mouky. Mimo to nejsou náročné na přípravu ani pečení. V podstatě tyto chlebové placky jsou předchůdce dnešního chleba, …

cuketová pomazánka
Recepty

Pikantní cuketovo-rajčatová pomazánka s bleskovou přípravou

Vyzkoušejte cuketovou pomazánku s rajčaty, která má lahodnou chuť a hodí se na jakékoli pečivo. Připravte si recept cuketovo rajčatové pomazánky. Pomazánka byla, je a bude vděčné jídlo. Hodí se jak na snídani, tak svačinu či večeři. Je to bezesporu zdravé jídlo, které se nikdy neomrzí, protože existuje nespočet možností, jak ji připravit. Dnešní pikantní …

pomazánka z červené řepy
Recepty

Pomazánka z červené řepy – recept

Lehká a zdravá pomazánka z červené řepy, která se hodí k pečivu, na jednohubky i chlebíčky. Připravte si chutnou pomazánku z řepy. O červené řepě a jejich blahodárných účincích na lidský organismus bylo již napsáno mnoho. Přesto stojí za to, připomenout si v krátkosti její benefity. Červená řepa podporuje zdraví jater, činnost žaludku a žlučníku, stimuluje …

Losos s pomerančovou omáčkou
Recepty

Losos s pomerančovou omáčkou s rychlou přípravou receptu

Připravte si rybu lososa s omáčkou z pomeranče. Spojení těchto chutí vám přinese skvělý oběd, na kterém si pochutnáte. Recept na lososa je jednoduchý a máte ho připravený během několika minut. Osobně neznám nikoho, kdo by nemiloval pomeranče, zejména pomerančovou šťávu. Pomeranče lze v kuchyni použít jak do sladkých, tak slaných receptů. Citrusy se hodí k drůbeži …

Recepty

Výběr zahradního stolu: Jaký je nejlepší tvar a materiál pro vaše venkovní posezení

Zahradní stůl představuje hlavní bod venkovního posezení. Právě u něj se odehrávají rodinné obědy, grilování s přáteli či odpočinkové odpoledne s kávou. Proto je důležité vědět, jak správně vybrat, aby se vám u stolu dobře sedělo za každé situace. Hranatý stůl Nejčastější volbou bývají hranaté zahradní stoly. Ty jsou totiž velmi praktické, jelikož se na ně vejde …

kváskový chléb
Recepty

Pivní kváskový chléb. Recept krok za krokem

Připravte si chléb z kvásku, který je chutný as naším postupem jej zvládnete i pokud jste úplný začátečník. Vyzkoušejte pivní chléb z kvásku. Doma upečené pečivo je sice pracnější a časově náročnější, ale zaručeně zdravější. Zejména, pokud se rozhodnete pro kváskovou variantu. Kváskové těsto obsahuje méně lepku, je lépe stravitelnější, vydrží déle, má lepší chuť …