Proteinová pomazánka
Recepty Sladké recepty

Čokoládová pomazánka s proteinem. Připravte si chutný recept

Proteinová pomazánka je skvělou volbou, pokud máte rádi zdravý životní styl a vyhledáváte zdravou stravu. Ukážeme vám jak si připravit skvělou pochoutku, a to recept na čokoládovou pomazánku s proteinem.

Každý ví, že nadměrné mlasání škodí nejen zdraví, ale i postavě. Naštěstí je však možné si dobře pochutnat a ještě dodat tělu ty správné živiny. Ve stravě i v životě se řídím heslem – všeho s mírou. Střídmost a pestrost je tedy ten klíč. Opakuji to stále dokola, opakování je matka moudrosti. 

My si dnes spolu připravíme zdravou a chutnou čokoládovou pomazánku, kterou si můžete dát na snídani či svačinu na oblíbený toust, vafle či lívance. Nebo si jen tak vložit lžičku s touto dobrotou do úst, zavřít oči a užít si lahodnou chuť. 

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 10 minutČas vaření: minČas odpočinku: minCelkový čas: 10 minutPorce:1 porceKalorie: kcal Nejlepší období:Léto

Velice jednoduchá čokoládová pomazánka, kterou připravíte během několika minut. Rychlý recept krok za krokem.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Kešu ořechy namočíme na 3 hodiny do vody.
  2. Poté slijeme vodu a kešu umístíme do mixéru.
  3. Přidáme i další ingredience a rozmixujeme do hladkého krému (v případě potřeby přidáme ještě mléko) aby vznikla krémová hmota.
  4. Můžete nechat ztuhnout v chladničce a poté použít.

Doporučujeme: Rychlý mangový dezert

Jak vylepšit pomazánku z čokolády?

Místo kešu lze použít i jiný typ ořechů nebo mix ořechů. Ovšem mandle či lískové ořechy je potřeba namáčet 8 hodin. Do pomazánky můžete přidat i lžičku skořice a výborně chutná i s perníkovým kořením. Tato pomazánka se hodí i na přípravu dezertů a zákusků. Skladujte v uzavřené nádobě v lednici 5 dní. Nedoporučuji skladovat déle. Myslím, že tak dlouho vám ale stejně nevydrží.

čokoládová pomazánka
Zdroj: Gabriela Kortova

Více o kešu

I když se říká kešu ořechy, z botanického hlediska nejde o ořechy. Rostou na stromě ledvinovníku západního v Brazílii. Co se kešu však nedá popřít, jsou zdravotní benefity. Kešu oříšky jsou bohaté na hořčík, vápník, měď, fosfor, vitaminy B, K a C. Využití mají obrovské, jak ve sladké, tak slané variantě. 

O pluginuGabriela Kortova

Vaření a pečení pro mě představuje každodenní záležitost, proto se snažím především o vytvoření jídel, která jsou chutná, zdravá a nezaberou spousty času. Ráda zkouším nové potraviny a bude mi potěšením sdílet nové i osvědčené recepty s vámi.