tuňákový salát
Recepty

Vrstvený tuňákový salát je dobrota, kterou si zamilujete

Vrstvený tuňákový salát je nejen velká dobrota, ale i snadné jídlo, které si můžete zabalit sobě do práce nebo dětem do školy. Připravte si recept na tuňákový salát se zeleninou.

Zabere vám chvilinku a kolikrát do něj můžete dát i to, co je potřeba ze zeleniny rychle zužitkovat. Přesné množství vám psát nebudu, protože každý je jiný jedlík. Někdo sní méně, jiný více.

vrstvený tuňákový salát
Zdroj: Gabriela Kortova

V každém denním jídle, které přijímáme, by měla být nějaká bílkovina. Ať už živočišná nebo rostlinná. Bílkoviny jsou základní stavební kameny našeho těla. V dnešním receptu najdete jak živočišné, tak rostlinné proteiny. Bohatým zdrojem těch rostlinných je quinoa. 

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 15 minutČas vaření: minČas odpočinku: minCelkový čas: 15 minutPorce:2 porceKalorie:290 kcal Nejlepší období:Léto

Připravte si chutný tuňákový salát s jogurtem, quinoou a různou zeleninou. Můžete zvolit takovou, kterou máte doma. Jednoduchý recept na vrstvený salát.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Na dno misky jsem dala povařenou bílou quinou.
  2. Na quinou jsem rozetřela nakrájená cherry rajčátka smíchána s protlakem, česnekem a ochucené bazalkou, solí a pepřem.
  3. Jako další vrstvu jsem zvolila nakrájenou papriku a salátovou okurku – tuto vrstvu jsem zakápla bílým jogurtem.
  4. Na jogurt přišel tuňák a artyčoky, pak pokapat citronovou šťávou.
  5. Následně ředkvičky a nakonec strouhaný sýr.

Doporučujeme: Pečená dýně

Jak vylepšit tuňákový salát?

Místo jogurtu lze použít majonéza nebo přidat do jogurtu lžičku hořčice. Přidat můžete i hrášek nebo kukuřici a místo sýra použít vajíčko uvařené natvrdo. Jedná se o velmi variabilní salát a fantazii se meze nekladou. Quinou můžete nahradit rýží nebo kuskusem.

salát z tuňáka
Zdroj: Gabriela Kortova

Já jsem zvolila z důvodů obsahu rostlinných bílkovin quinou. Dalším skvělým zdrojem je například amarant. Vedle obsahu bílkovin sleduji také glykemický index potravin. Pokud máte velký energetický výdej, nemusíte se obávat ani rýže. A vždy platí, že natural rýže je ta lepší volba. I když asi ne každému chutná. 

O pluginuGabriela Kortova

Vaření a pečení pro mě představuje každodenní záležitost, proto se snažím především o vytvoření jídel, která jsou chutná, zdravá a nezaberou spousty času. Ráda zkouším nové potraviny a bude mi potěšením sdílet nové i osvědčené recepty s vámi.