Tvarohová bábovka s ovesnými vločkami. Rychlý recept

Tvarohová bábovka s přídavkem ovesných vloček je zdravá, šťavnatá a vláčná. Vyzkoušejte si připravit recept. Ovesná bábovka s tvarohem je velmi jednoduchá a vyčaruje vám úsměv na tváři.

Ovesné vločky jsou nadité vitaminy a minerály, dodají našemu tělu vlákninu. V tomto receptu jsem ovesné vločky smíchala se špaldovou moukou, lze však připravit bábovku čistě ovesnou. Ovesné vločky mají náramnou sytící schopnost, což se i hodí, aby člověk snědl jen přiměřené množství moučníku.

Bábovka z ovesných vloček
Zdroj: Gabriela Kortova

Není tak načechraná, jako bábovka čistě upečená z mouky, protože mouka má zcela rozdílné pečící vlastnosti. To však neznamená, že je méně chutná. Tvaroh učiní bábovku měkkou a šťavnatou, dodá bílkoviny. Tvarohová bábovka je v českých kuchyních stálice a připravit jí lze na nespočet způsobů. 

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 15 minutČas pečení: 50 minutČas odpočinku: minCelkový čas:1 hodina 5 minutPorce:1 porceKalorie:230 kcal Nejlepší období:Summer

Nejlepší tvarohová bábovka s ovesnými vločkami. Vyzkoušejte jednoduchý recept krok za krokem.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si rozmixujeme ovesné vločky (nebo použijeme ovesnou mouku) – trochu si dáme stranou (na vysypání formy).
  2. Smícháme suché ingredience vyjma kakaa a erythritolu.
  3. V jiné míse vyšleháme vejce, olej, vanilkovou pastu a erythritol do husté pěny.
  4. Lehce zašleháme do vaječné hmoty tvaroh.
  5. Postupně začneme přisypávat suchou směs a podle potřeby dolévat mléko.
  6. Jakmile máme těsto správné konzistence (bábovkové lité těsto), odebereme část těsta a vmícháme do něj kakao – podle potřeby ještě doředíme mlékem.
  7. Vymažeme si olejem formu na bábovku a vysypeme trochou mletých ovesných vloček.
  8. Do formy naléváme střídavě světlé a kakaové těsto, mezi vrstvy ještě sypeme čokoládové hobliny.
  9. Bábovku vkládáme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 160°C / 50 minut.
  10. Bábovku můžete vyklopit hned, já vyklápím až po hodině.Tvarohová bábovka
  11. Poté polijeme bábovku čokoládovou polevou a libovolně ozdobíme.
  12. Jakmile poleva ztuhne, můžeme krájet a servírovat.

Doporučujeme: Ovesný koláč s brusinkami

Jak si bábovku z tvarohu vylepšit? 

  • Do těsta můžeme přidat ovoce: sušené, mražené, čerstvé 
  • Také můžeme míchat různé druhy mouky 
  • Vyhrát se dá i s příchutěmi – oříšky, kokos, mák 
Mohlo by se Vám také líbit