Vynikající jáhlová kaše v kokosovém krému s ostružinami


Warning: Undefined array key "attachment_id" in /home/html/nejmag.cz/public_html/domains/futuriko.cz/www/wp-content/plugins/delicious-recipes/src/blocks/dynamic-blocks/class-delicious-dynamic-recipe-card.php on line 335

Jáhlová kaše na sladko je výborná k snídani i k večeři. Je vhodná také pro lidi, kteří se vyhýbají lepku. Vyzkoušejte náš chutný recept na jáhlovou kaši.

Jáhlová kaše
Zdroj: Gabriela Kortova

Jáhlové vločky neobsahují lepek, hodí se tedy do bezlepkových diet i pro hubnutí. Jde o typ cereálního produktu vyrobeného ze zrn prosa. Jsou zdrojem nerozpustné vlákniny, proto je dobré je před konzumací nějak upravit (podobně, jako ovesné vločky). Namáčením, tepelnou úpravou apod. Hodí se do sladkých i slaných pokrmů: kaše, polévky, do sekané, karbanátků, müsli, do těst při pečení, na palačinky, dezerty.  Jsou bohaté na minerální látky a stopové prvky. 

Jáhlové vločky můžete míchat s jinými: ovesnými, špaldovými, pohankovými, rýžovými a připravit si tak vynikající jídlo s vysokým obsahem vlákniny, zdraví prospěšných sacharidů a bílkovin. Obsahují i vitaminy skupiny B a vitamin E. Jak tedy vypadá taková fitness jáhlová kaše?

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 5 minutČas vaření kaše: 5 minutČas vaření ostružin: 10 minutCelkový čas: 15 minutPorce:2 porceKalorie:272 kcal Nejlepší období:Summer

Příprava jáhlové kaše je jednoduchá a zvládnete již do 15 minut. Vyzkoušejte jednoduchý recept krok za krokem.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si dáme do kastrůlku mražené ostružiny (nebo jiné ovoce) a osladíme, přidáme cca dvě lžíce vody a dáme vařit.
  2. V jiném rendlíku si zatím rozmícháme kokosový krém a vodu, přibližně 1:1 (vodu potom doléváme ještě podle potřeby) – nebo použijte pouze kokosové mléko.
  3. Ve mléce rozmícháme jáhlové vločky a osladíme dle vlastních preferencí.
  4. Vaříme do zhoustnutí – tekutiny dámě tolik, aby vznikla kaše v požadované konzistenci.
  5. Hotovou kaši přemístíme do misky a přidáme ostružiny, ořechy a podle libosti ještě i další libovolné ingredience (kopeček jogurtu, čokoládový přeliv, semínka apod.).Jáhlová kaše recept

Doporučujeme: Tvarohový dezert do skla

Proč si dopřát jáhlovou kaši? 

  • Je to zdroj komplexních sacharidů 
  • Jednoduše a chutně doplníte vlákninu 
  • Obsahují řadu minerálů a vitamínů (železo, zinek, fosfor, hořčík, draslík, vitaminy B a E)
  • Neobsahují lepek 
  • Jáhlové vločky jsou prevencí proti únavě, osteoporóze, depresi, anémii
  • Jejich příprava je rychlá a snadná
Mohlo by se Vám také líbit