Farfalle s mletým hovězím masem. Vyzkoušejte snadný recept

Těstoviny farfalle (chcete-li těstoviny ve tvaru motýlků) jsou skvělou přílohou k mnoha jídlům. Ať už smetanovým či rajským omáčkám, různým pestům, ale třeba také jen s masem a zeleninou. V receptu si připravíme farfalle s mletým masem.

Připravit si je můžete i na sladký způsob. Třeba s mákem, jogurtem, tvarohem, ovocem. Dají se i zapékat. My si je dnes připravíme s hovězím mletým masem a rajčatovým protlakem.

Doba přípravy vám zabere 35 minut. Tudíž se jedná o rychlou přípravu, ať už si je hodláte uvařit na oběd či večeři. Já jsem připravovala pouze z 250 gramů masa. Vychází to na dvě až tři porce, podle toho, jací jste jedlíci. 

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 35 minutČas vaření: 40 minutČas odpočinku: minCelkový čas: 35 minutPorce:4 porceKalorie:360 kcal Nejlepší období:Summer

Oblíbená kombinace hovězího masa s těstovinami. Jednoduchý recept krok za krokem na farfallu.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si nadrobno cibulku a orestujeme na oleji.
  2. Přidáme mleté hovězí maso a mícháme (rádo se hrudkuje – oddělujeme od sebe).
  3. Maso trochu podlijeme a občas promícháme.
  4. Postavíme si zároveň i vodu na těstoviny a uvaříme dle návodu výrobce.
  5. Přidáme čerstvý nebo sušený česnek.
  6. Osolíme a opeříme, přidáme i sladkou (nebo pálivou) papriku.
  7. Vmícháme rajský protlak a dovaříme – podle vlastních preferencí dochutíme.
  8. Nakonec vmícháme i zelenou cibulku nebo jí můžeme poházet po talíři před podávánímfarfalle s mletým hovězím masem

Doporučujeme: Zapečené plněné portobello

TIP: Pokud se vám podaří uvařit nejdříve těstoviny, použijte vodu z nich na podlévání masa. Jídlo získá mnohem lepší chuť. Voda z těstovin pokrm nejen zahustí, ale dodá krémovější chuť. Při použití protlaku bude patrně potřeba jídlo ještě trochu přisladit. Podobně se vaří i omáčky ke špagetám.

farfalle s mletým hovězím masem
Zdroj: Gabriela Kortova
Mohlo by se Vám také líbit