Domácí housky s husím sádlem – Recept krok za krokem

Připravte si chutné domácí housky z droždí. Chutné pečivo, které se hodí k pomazánce. Připravte si recept na housky.

Nic neprovoní domácnost lépe, než čerstvě upečené pečivo. Ať už se rozhodnete kouzlit s kváskem, droždím nebo použijete kypřící prášek do pečiva. Výhodou domácího pečení je, že přesně víte, co takové pečivo obsahuje. Raději si vždy upečte čerstvé, než dělat zásoby. Pokud je vás doma víc, navyšte množství mouky, které uvádíme v dnešním receptu.

Obtížnost:IntermediateČas přípravy: 15 minutČas pečení: 15 minutČas kynutí:1 hodina Celkový čas:1 hodina 50 minutPorce:6 porceKalorie: kcal Nejlepší období:Summer

Připravte si ty nejlepší domácí housky. Recept krok za krokem pro přípravu křupavého pečiva.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme suché ingredience (i droždí).
  2. Přidáme povolené husí sádlo a vodu.
  3. Ručně nebo v robotu vypracujeme v nelepivou kouli.
  4. Těsto dáme do mísy vymazané sádlem či olejem kynout (doba kynutí je orientační).
  5. Vykynuté těsto přemístíme na pracovní plochu, lehce podsypeme moukou a tvoříme cca 80 g bochánky.
  6. Každý bochánek stlačíme raznicí na housky a pomašlujeme nebo postříkáme vodou z rozprašovače, přemístíme na plech s pečicím papírem.
  7. Libovolně housky posypeme semínky, kmínem, hrubozrnnou solí (kdo co preferuje).
  8. Zapneme si troubu na 190°C a necháme rozehřát 10 až 15 minut, poté vložíme plech do trouby.
  9. Pečeme dokud housky nechytí zlatavou barvu (cca 15 minut).
  10. Upečené housky přemístíme na mřížku a necháme vystydnout.

Doporučujeme: Domácí kváskový chléb

domácí pečené housky
Zdroj: Gabriela Kortova

Jak vylepšit housky?

Do těsta můžete přidat nakrájené olivy, sušená rajčátka, bylinky, ale i strouhaný sýr nebo doprostřed vložit slaninu, šunku či jinou nádivku. Housky podávané s marmeládou či jinou sladkou pomazánkou, pochopitelně sypeme pouze semínky.

Doporučujeme: Špaldovo žitné placky

Mohlo by se Vám také líbit